"Всичко е една добре подготвена политическа поръчка, добре извъртяна с една единствена цел, да се смачкат силните кметовете на ГЕРБ, тези, които печелят  избори", това каза кметът Мараджиев на излизане от Следствието, предаде репортер на Агенция "Фокус". Целта е да бъдат елиминирани тези кметове, каза още Мараджиев и даде пример и с други репресирани кметове от страната. 

Той съобщи още, че семейството на сина му е било подложено на полицейско безобразие. Един от полицаите директно е казал на снаха му, че ще е така, като не знаят за кого да гласуват.  А зам.- кметът му е стоял заключен в Икономическа полиция четири часа без адвокат, без вода и храна. Получила е паник атака. 

"Единственото нещо, което мога да кажа е, че община Стамболийски няма нито едно нещо, в което е обвинена. Това са сигнали за ремонт на площадки и сгради. Питаха дали са усвоени евросредства. Някои хора няма как да се примирят, че ГЕРБ печели 14 общини в областта от общо 17".

Мараджиев каза още, че утре събира хората от общината в 8.30 часа и ще ги информира, че работата ще продължи. Трудно ще е без компютри и документи, но ще продължи. Няма да спре. Документите, които са иззети касаят обществените поръчки. 

Стана ясно още, че кметът на Асеновград Христо Грудев също е получил призовка да се яви в полицията.