Земеделските производители ще се съберат утре с техниката в 10 ч. на Долни Богров. Това съобщи Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз, който е част от европейската организация "КОПА - КОДЖЕКА".

Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на протестите ще бъдат на мястото. Оттам ще чакат разрешение за влизане в София и протестът да продължи пред Министерски съвет.

Инициативният комитет за провеждането на безсрочни ефективни протестни действия за спасяване на българското земеделие настоява вниманието да не се фокусира изцяло към зърнопроизводителите, тъй като в протестните действия се включва целият бранш, включително животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Националният протест на земеделските производители блокира 45 точки в страната на ключови места - гранични пунктове и важни пътни артерии.

 

Към 20 часа от МВР информираха, че на територията на страната вече няма затворени от протестиращи пътни артерии. Без затруднения се извършва движението при пътен възел "Петолъчката“, както и в Старозагорско - между пътен възел "Ягода“ и Казанлък. В Русе е възстановено движението по "Дунав мост“. 

Протестиращите са недоволни от отпадането на забраната за внос на украинско зърно.