Протестно шествие ще се проведе пред Министерски съвет в сряда, 12.00 часа, организирано от Българския съюз за директна демокрация (БСДД), съобщиха от съюза.

"Ние заявяваме своята позиция срещу излизането на битовите абонати на свободния енергиен пазар, под каквато и да е форма, в разгара на европейската енергийна криза. Страната ни разполага с евтина енергия, произведена на територията ни, с която българските граждани могат да преодолеят тежките месеци на оцеляване, които предстоят. За целта трябва да останат изцяло в защитата на регулирания пазар", се казва в позиция на БСДД.

"Нашето обосновано и разбираемо недоволство е свързано с предстоящата зловеща злоупотреба на сегашната Българска държава с прехвърлянето на енергийната тежест на гърба на българските граждани", заявяват от Съюза.

Според организаторите на протеста, той има за цел да се обърне внимание на настоящото правителство и да се предотврати поредното ограбване на българския народ чрез предвижданото излизане на потребителите на свободния енергиен пазар.

"Надяваме се това да е само началото на поредица от общи граждански инициативи и действия, които да гарантират най-доброто управление, което България и народът ни заслужават", заявяват още от БСДД.