Протестите продължават, в петък се очаква нова среща с правителството. Това заявиха земеделците, присъствали на днешната среща в МС, след края и, предаде репортер на "Фокус"

До момента има консенсус по законодателните инициативи. По другите точки нещата ще се избистрят тепърва - по отношение на срокове и концепция. Има ново предложение на премиера, но то трябва да се обсъди с хората. Когато меморандумът бъде подписан, тогава приключва и протестът, обясниха представителите на БАК и НАЗ. 

Тя припомниха, че инициативата за срещата е на двете асоциации, но всеки път с тях идва и някой неканен, който представлява сам себе си и няма същите проблеми. Но пък имат политически искания. 

Точно затова е разделението. Затова от БАК и НАЗ искат закон, за да не се припознават като браншовици хора, които имат корпоративни цели и паразитират върху останалите.

БАК обединява 13 асоциации на земеделски производители. Именно те започнаха ефективни протести в цялата страна и прие поканата за среща на министър-председателя акад. Николай Денков днес.

За бранша е от първостепенна важност бързото разрешаване на проблемите на земеделските производители и това трябва да става в условията на диалог и съвместни усилия.