Стотици се събраха на мирен протест в подкрепа на правителството на площад "Свети Александър Невски“. На него присъстват представители и от сдружението "БОЕЦ“. Исканията на демонстрантите са: България без корупция; да няма обединение между ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ", предаде БТА.

Към протеста се присъедини и бащата на премиера Кирил Петков. "Ние сме тук заради нашите деца", заяви той и изказа пълна подкрепа, като посочи, че застава зад сина си.

Гражданите държат български знамена. В района има засилено полицейско присъствие, а движението е спряно.

Пред Народното събрание има протест срещу правителството, организиран от "Възраждане“.

Към протеста в подкрепа на правителството се присъедини министърът на транспорта Николай Събев, Арман Бабикян, Александър Кьосев, Калин Янакиев.

Парламентаризмът в България е последната защита за това, което може да се случи утре. Утре идеята е да дойдат нови избори. Това не е желанието на хората. С падането на правителството ще си отиде и парламентът. Това означава, че всички законопроекти, които подготвяхме, ще отпаднат, обяви депутатът от "Демократична България" Елисавета Белобрадова.

Премиерът Кирил Петков и досегашният председател на Народното събрание Никола Минчев отново се присъединиха към протеста. Те разговаряха и се ръкуваха с гражданите, след което отново им благодариха за подкрепата. "Аз вярвам, че ще променим България и никой не може да ни спре", каза Петков. Малко преди да се присъедини към протеста в подкрепа на правителството премиерът се появи на този срещу управлението му, организиран от "Възраждане“. Там той заяви следното: "Две трети трябва да има мнозинство, за да бъде сменен Гешев и някой да реши да го смени. Докато ГЕРБ и ДПС са там, тези две трети са мираж. Ако не направим истинска промяна, няма как да се случи. Мислите ли, че ако падне това правителство, на Гешев няма да му е по-добре. За Гешев имаме обща цел“.