Ще се проведе протест и автошествие, организирано от НС "Защита", с искане за спиране на обедняването на българските граждани с непосилните цени на природния газ, електроенергията и горивата, за достоен живот без спекула, за справедливо заплащане на положения труд в условия на галопираща инфлация. Това съобщиха от Български съюз за директна демокрация. 

Днес от 12.00 часа, пред Министерски съвет ще се проведе протестното събитие, а от паркинга пред БНБ в 13:00 часа, ще стартира автошествието.

"Нашето обосновано и разбираемо недоволство е свързано с предстоящата зловеща злоупотреба на сегашната Българска държава с прехвърлянето на енергийната тежест на гърба на българските граждани, с липсата на диалог и дори минимални адекватни мерки срещу все така вихрещите се цени на енергията, която по правило е в основата на всяка една човешка дейност и е един от трите основни стълба в Програмната платформа на #БСДД. Всичко това задълбочава прогресиращото брутално обедняване на Българския народ, нещо, с което ние никога няма да се съгласим.

Протестът ще се проведе от 12 до 13 ч пред Министерски съвет, а автошествието ще започне от паркинга пред БНБ в София и ще премине по познатия маршрут.

Очакваме ви! Силни и защитени сме само заедно", казват още организаторите на протеста.