В затвора е пълно с провокатори. В началото допуснах грешки, но 4-5 месеца не съм наказван. Това каза 19-годишният Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, помоли Софийският районен съд да го пусне на свобода, защото бил зад решетките вече 11 месеца по обвинение за побои и закана за убийство. "Като цяло съм се поправил. Преди може да съм демонстрирал агресия, но вече не. Моля за вашето благословение", добави той. 

"Ако ме пуснете под домашен арест, се прибирам директно у дома.  Въобще не искам да излизам с друга мярка. Трябва ми само да съм при моите хора", каза още Михайлов. 

За това, че вече се е променил, той даде за пример, че в началото на съдебното заседание "възпитано, не агресивно", попитал прокурора Георги Иванов как е. А поведението му бе определено като  "чисто човешки", предава "24 часа".  

Според адвоката му, когато клиентът му бил спокоен, бил "много оперативен". Понякога не спял с часове, защото лампата в килията светела. 

Младият мъж е в затвора в Бобов дол. Съдът обаче отказа да го пусне от затвора, като посочи, че все още не е отпаднала опасността от извършване на престъпление.