"Не знам доколко има граница България, защото това стана ежедневие, след като всеки ден ставаме свидетели на преследвания и гонки, и всеки ден се залавят мигранти. Можем да си представим колко пък не се залавят. Това каза на брифинг Румен Попов, заместник-апелативен прокурор на Пловдив, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Притеснителен е фактът и бих препоръчал  да се оглеждаме освен за безумните шофьори, употребили алкохол и наркотици, но и за трафиканти, които превозват мигранти, добави Попов.

"Ако държавата ни води война с мигрантския натиск, то тази война е отбранителна“, каза още прокурор Попов. "Всеки ден държавата ни е изложена на реална опасност за нови и нови жертви на пътя. Аз имам приятели полицейски служители и мисля за тях, за децата ни и за всички участници в движението по пътищата. Мисля, че по тях трябва да се поставят табели: "Внимание, свободно превинаващи мигранти".

Прокурор Попов разказа за поредния случай на заловени 23-ма мигранти в апелативния район, около Стара Загора, днес около 11 часа. Те са били превозвани в бус с полска регистрация, собственост на двама 20-сет годишни украински граждани. В района е бил открит и друг бус с полска регистрация, който е бил празен.  

В Районна прокуратура Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление на 25 ноември, съобщи Таня Димитрова, районен прокурор на Стара Загора.

Тепърва ще се разследват извършителите и ще се прави справка за тяхното съдебно минало. Но е установено, че същият микробус е влизал в страната ни няколко пъти през тази година през Сърбия и през Дунав мост.

Предстоят разпити и на мигрантите с преводач, които ще бъда приведени в мигрантски център у нас.