Полицаите Любка Гечева и Георги Малински са били свидетели на катастрофата на Околовръстното, при която загина френски гражданин, но са подминали местопроизшествието. След това карали 1 км на заден ход, за да се отзоват на сигнала от диспечер. Това стана ясно от думите на Десислава Петрова, говорител на Софийската градска прокуратура.

По думите й на записи се вижда, че полицейският автомобил кара зад колата на Димитър Любенов без да прави опит да го спре.

"Това, което е обезпокоило наблюдаващия прокурор е, че патрулен автомобил, докато изпълнява служебните си задължения, на места се движи със скорост над позволената без да направи опит да преустанови движението на обвиняемия и без сигнални светлини“, каза Петрова пред bTV.

На записите се вижда също как полицейският автомобил приближава мястото на инцидента. Униформените виждат катастрофата, подминават, след което връщат на заден ход в продължение на километър, за да се отзоват на сигнал от дежурната част.

Петрова уточни, че прокуратурата е разбрала за съмненията в действията на МВР от медиите. На въпрос дали ще бъде повдигнато обвинение на униформените за получаване на подкуп, Петрова каза, че това ще стане само ако се установят категорично такива данни.