Нова фаза в разследването на убийството на граничния полицай Петър Бъчваров, близо до село Голям Дервент. Припомняме ви, че в края на миналата година при съвместен обход на границата граничният полицай бе прострелян смъртоносно. Изстрелът е бил произведен от турската страна.

"Основната версия, по която работят турските разследващи, е свързана с това, че извършилите престъплението са пребивавали в този район за кражба - най-вероятно на селскостопански животни. Към този момент турските разследващи органи обясниха, че не са намерили доказателства извършителите да са свързани с организирана престъпност, трафик на хора или нелегална миграция", посочи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев пред NOVA.

Прокурорът посочи, че случаят е необичаен. "Дали е нормално - за мен не е. Причините и мотивите защо се е стигнало до стрелбата и защо е причинена смъртта на българския граничар са в процес на разследване. Ние разчитаме и на работата на турските разследващи органи. Ще поставим към тях всички въпроси, които да бъдат изяснени", разясни Дойчев.

Той посочи, че е възможно задържаният в Турция извършител да бъде разпитан, ако бъде екстрадиран у нас. "Със сигурност българската прокуратура ще направи всичко възможно да се изясни докрай случаят и извършителят да получи наказанието си", категоричен беше прокурорът.