Срещу Георги Семерджиев, който прегази две млади жени в центъра на София, са повдигнати три обвинения. Това обявиха на специален брифинг от Софийска градска прокуратура, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай - настъпила е смъртта на 2 млади жени и са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата, за това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление е употреба на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин, при предишен случай на 10 юни, заявиха от прокуратурата", заяви на брифинг Христо Кръстев, заместник на Софийската градска прокуратура.

"Сега също му е взета кръвна проба, но все още се чака резултатът от експертизата. Третото престъпление, за което обвиняемият е привлечен, е използване на официален, неистински документ - свидетелство за управление на МПС, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Швейцария. За него се предвижда до 8 години лишаване от свобода", посочиха от прокуратурата.

Христо Кръстев посочи, че по делото има данни, че полицейски служители са нарушавали служебните си задължения. Възложена е проверка дали полицаи са помагали на обвиняемия преди извършване на престъплението с прикриване на други извършени престъпления и дали да се му помогнали да се укрие след настъпването на тежкото пътнотранспортно произшествие.