Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" за петимата, обвинени по случая "Локорско", предаде репортер на "Фокус".

Според държавното обвинение налице са всички предпоставки за това. Престъпленията са много тежки. Действията им са причина за смъртта на 18 души. "Считам, че има реална опасност лицата да се укрият, или да бъдат изведени от страната", каза прокурорът по делото. Той изтъкна, че единият от петимата вече е съден за каналджийство и има опасност да се укрие. 

По време на делото единият от обвинените Атанас Тодоров поиска по-лека мярка. По думите на адвоката му, той е дал показания и сам се е предал на органите на реда, осъждан е за шофиране в нетрезво състояние, но това няма общо със сегашното обвинение" . За него защитникът поиска мярка за неотклонение "Парична гаранция" или "Домашен арест".

"Аргументите на прокуратурата не са убедителни", посочи и адвокатът на Петър Янев. “Не се чувствам виновен", каза в своя защита той.

"Не е налице опасността моят подзащитен да се укрие, има посочен адрес и перфектно скромно поведение. По никакъв начин не би възпрепятствал делото, а дори е помагал за събиране на доказателства. Към настоящия момент няма висящи дела", посочи и адвокатът на третия обвинен Тачо Тачев. Той допълни, че вече са разпитани основните свидетели и той няма как да им повлияе, ако не е в ареста. 

"Не съществува авторство на деянието", каза защитата на последния обвиняем Виктор Кузмов, който също иска по-лека мярка.

Съдът ще обяви решението си в 19.30 часа.