Софийска районна прокуратура наблюдава разследване на МВР за телесна повреда. В момента е преквалифицирано и се води за изнудване“. Това каза Борислав Георгиев - заместник-районен прокурор от Софийска районна прокуратура, предаде репортер на "Фокус".

"Бяха извършвани действия по разследвания, иззети са веществени доказателства, документи, компютри. Наблюдаващият прокурор ще извърши преценка на доказателствата“, допълни прокурорът.

Едно от лицата е това, което споменахте, наблюдаващият прокурор ще прецени какво процесуално качество ще бъде обвинен, заяви още той. "Касае се за престъпление, извършено от трима лица. Възложено е да бъдат установени другите лица. Пострадалото лице е разпитано многократно. Принудата по отношение на пострадалия е по повод имуществено задължение, става въпрос за дружествени отношения. Това е бил бивш негов служител. Има медицински документи, първоначалните данни са за лека телесна повреда, но ще се оцени от вещо лице. Принуден е да подпише документи, които са с невярно съдържание първоначалното разследване е за телесна повреда. МВР издирва другите двама, към настоящия момент не мога да кажа повече информация. Повече информация по делото ще дадем на по-късен етап“, каза още Георгиев.

"Фокус" припомня, че късно снощи МВР претърси офисите на Велико Желев, собственик на фирма "Хидрострой". Той е и бивш шеф на АПИ. Бизнесменът е задържан и се намира на мястото на претърсванията.