Голямо е недоволството и при нас, и при тях (бел.ред. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ), но трябва да се вземат държавнически решения. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" лидерът на СДС - проф. Румен Христов по повод проектокабинета "Денков", който предстои да бъде гласуван на извънредното заседание на Народното събрание на 6 юни.

"Това е държавническо решение, взето и от ръководството на ПГ на ГЕРБ-СДС и двете отделни партии, както и от колегите от "Продължаваме промяната“ – "Демократична България“. На никого не му е лесно. Въпросът е, че ние през тези години, знаейки, че имаме обща цел, обща идеология до голяма степен, хора с дясно мислене сме, не трябваше да изричаме всички тези заклинания и всички тези обиди едни спрямо други, защото после трудно обясняваш, че се налага да работиш, а то друг избор няма, трябва да работим заедно", коментира Христов.

По думите му СДС може да бъде сериозен коректив и ще следи как се изпълняват поетите ангажименти: "Този "кървав подпис“ на министрите, че в рамките на две седмици ще уволнят всички досегашни, които имат позиция от началник отдел, директор дирекция, ни кара да бъдем много внимателни. Ще наблюдаваме какво се случва и ако започнат политически чистки - поголовно да бъдат уволнявани държавни служители, някои от които са с по 10, 15, 20-годишен стаж и които  знаят за какво става дума, е голяма грешка от страна на колегите и това няма да го допуснем.

Според него може да има промени от гледна точка на новите изисквания, на новите министри и политиките, които ще бъдат изпълнявани.