БСП в трудната четворна коалиция прояви диалогичност, джентълменство, прояви разбиране. Това каза проф. Румен Гечев, водач на листата на БСП за 15 МИР Плевен от Коалиция за България, в "Това е България“ на Радио "Фокус“. По думите му в същото време е била и категорична. "Ние се радваме, че БСП на практика успя да убеди своите партньори и заедно да гласуваме по настояване по-голямата част от социално-икономическата програма на БСП. Тя беше програма по увеличаване на доходите първо на работещите млади семейства, тъй като това е свързано и с решаването на най-важния проблем за България – демографския, помощта за бизнеса в условията на COVID-19 и на драматичен скок на цените на енергийните носители“, обясни той.

Проф. Гечев отбеляза, че тези мерки са се оказали успешни и са се посрещнали добре. "Трето място, защитата на най-незащитената част от българското общество – нашите родители, баби и дядовци, пенсионерите с първи две много важни стъпки в увеличението на пенсиите и стъпка в посока на възстановяване на справедливостта във формирането на пенсиите с еднакъв трудов стаж и една и съща професия“, поясни той.

"И залагане на промени за следващата година при включване в бъдещо управление, ако спечелим гласовете на хората, е третата стъпка в пенсионното осигуряване, която ще възстанови почти напълно социалната справедливост, за която говорим.

 "По отношение на социално-икономическата програма нашите четирима министри свършиха добра работа. И това не само е оценка, това е оценка и на българското общество. Казано с други думи, без БСП тази коалиция нямаше да просъществува дълго, по-рано от тези 6-7 месеца, и второ, приносът на БСП в коалиция е забележим в социално-икономическата област. И с тези позиции, и с открито лице ние отиваме при нашите потенциални избиратели, за да ги убедим да ни гласуват доверие“, добави проф. Гечев.