Правителствата идват и си отиват, защото такава е политическата система в демократичните държави. Държа да подчертая, че конкретно в сферата на образованието има приемственост между различните представители на изпълнителната власт, които са ръководили през годините Министерството на образованието и науката. Тази приемственост се дължи в голяма степен и на добрия диалог със социалните партньори, защото именно те не допускат постигнатото да бъде забравено и предвидените добри цели да не бъдат постигнати. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов поздрави делегатите на Xl-та Национална конференция на Синдикат "Образование" към КТ Подкрепа, съобщиха от пресцентъра на МОН.

В Конституцията е записано, че всеки има право на образование, но за да се реализира това сте необходими вие, учителите. Няма как да отстоим това основно човешко право на нашите деца без да го има българския учител, каза още министърът. Той изрази признателността на всички служители на МОН към екипа на Синдикат "Образование“ за толерантността и градивната атмосфера в дискусиите и съвместните дейности.

Председателят на Синдикат "Образование“ д-р Юлиян Петров благодари на проф. Сашо Пенов за доброто партньорство и отношение към българските учители, както и за подкрепата и спокойствието, което беше внесено в системата на образованието в България.