През последните 15-20 години имаме всякакви партии, които са насочени в най-различни посоки, но като че ли забравят да са български партии. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" проф. Николай Радулов. "Аз не говоря за пробългарски партии с национален, националистически уклон, а говоря за партии, които да се грижат наистина за интересите на българите, не за интересите на едно или друго посолство, не за интересите на една или друга от великите сили, а на първо място за интересите на обикновените хора", добави Радулов.

Според него, обикновените хора в България са пренебрегвани, изоставени сами на себе си и всеки, който по един или друг начин се опита, без да влиза в създадените в политическото пространство шаблони, да им помогне, бива обявен или за путинист, или за някакъв друг тип отрицателна личност в обществото, без това да е така.

"Всъщност обикновените българи имат нужда от защита, обикновеното българско семейство има нужда от защита. Хората искат тези партии, които съществуват, да се обърнат с лице към тях, но те като че ли нехаят. Партиите вече са излезли от средата на обикновените хора, защитават някакви имагинерни интереси, по-скоро свои или на чужди на страната сили, външни сили – било то от среди, свързани с Русия, било то с някакви други среди, например свързани с американци. Ние в нашата партия нямаме нищо против нито срещу американците, нито срещу руснаците. Ние искаме усилията в страната на партийните организации да бъдат насочени към живота на обикновения българин, тъй като той стана много сложен, и дори на някои места – невъзможен. Пътувахме навсякъде, виждаме отчаяни хора, виждаме градове, които почти не действат. Виждаме, че вечер в 19:00 часа няма светнати прозорци и това е отчайващо. Опитваме се да дадем малко храброст и надежда на хората и като че ли това засега се получава. 

Лидерът на партията Радостин Василев вече обяви, че партията ще бъде "модернизиран проорбановски проект“.

"Това означава, че ние ще адаптираме някои от политиките, които Орбан създаде вътре в страната. Това са политики, насочени към решаване на демографските проблеми, защото освен че имаме много сериозна миграция, млади, талантливи, обучени хора заминават на Запад, рязко намалява и раждаемостта. Това значи, че ние ще се опитаме да проведем политики, които да поощряват раждаемостта, да поощряват създаването на семейства, и политики, които трябва да утвърждават съществуващи, все още съществуващи национални ценности, свързани със семейството. Разбира се, винаги има риск опитите да се поощрят раждаемостта, отглеждането на деца да се превърнат нещо друго – в източване от страна на определени етнически формации, но това ще бъде съобразено при създаването на правната рамка на този тип закони и грижа за решаването на демографските проблеми.

От друга страна, ние имаме много сериозни проблеми, както всички знаем, с мигрантите, с проникването в цяла Европа на мигранти, минаващи през България. И тук примерът на Орбан за недопускане и отблъскване на мигранти на границата ще трябва също да се използва. Има сериозни политики, които са вече факт в Унгария, и които ние можем да заимстваме и с малко промени, свързани със спецификата на България, да ги използваме и се надявам, че ще дадат бърз резултат", каза още Николай Радулов.  

Той отбеляза още, че се готвят за избори, организационният период е свързан със създаване на регионални структури. Партията съвсем скоро е направила учредителното си събрание, което е било доста бурно и интересно, а сега следва изграждане на една добре изчислена структура в цялата страна така, че при едни следващи избори да имат добро представителство на хората, които им се доверяват. 

Цоня СЪБЧЕВА