Очакването ми беше, че няма да се избере председател на НС. Има една добра новина - първата и втората парламентарна групи започнаха да говорят помежду си. Трябваше това да бъде направено много по-рано. Това каза проф. Екатерина Михайлова.

"Направило се е уточнение, че всъщност ще се избере председател, който след определен период от време ще си даде оставката, тогава ще бъде избран председател от следващата парламентарна група. За подобно нещо би могло да се мисли, ако ПП и ГЕРБ искат заедно да управляват и това е част от тяхната договореност", допълни още проф. Михайлова.

По думите ѝ ако има съгласие може да се приемат 12-те закона, които гарантират свежи евросредства за България, съобщиха още от NOVA.

"Ако не си дават почивки и не ползват великденски ваканции, това би могло да се случи. До днешния ден всичко беше в посока никой, с никого, никога. Ако влязат в по-нормален начин на комуникация, има смисъл да се направи разчет за времето. Политиците трябва да започнат да водят разговори по най-важните въпроси за страната и там, където постигат съгласие, да ги решават. На второ място да не оставят държавата без парламентарно управление, наопаки е случващото се през последните 2 години. Трябва да влезем в нормално русло на правила, противното е хаос", заяви тя. 

Според нея има искрица надежда, че може да се постигне консенсус за правителство. "Бюджетът е добре да се приеме, не е пагубно, че ще отидем пак на избори - това е демокрацията", посочи проф. Михайлова.