БСП има много подробна и ясна програма за решаване на проблемите в здравеопазването

 "Здравната тема е много важна, но в тази тежка икономическа, енергийна, и геополитическа криза, остава незаслужено встрани от интересите на политиците. БСП има много подробна и ясна програма за решаване на проблемите в здравеопазването.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в Кърджали проф. Георги Михайлов по радио “Фокус“.

"Тя включва няколко основни опорни репера“, допълни социалистът и посочи кои са те: "Това е внимателна оценка и след това основна промяна на финансирането и управлението на здравната система. На второ място е въпросът с кадрите. На трето - лекарствената политика - ние предлагаме безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст. Не на последно място - майчино и детско здравеопазване - БСП извади темата за национална детска болница и ефективно здравеопазване“, обясни той и обобщи, че тези четири приоритета са в основата на програмата на левицата.

Като водач на листата на “БСП за България“ в кърджали социалистът определи обезлюдяването като основен проблем за областта. "С прекъсването на субсидиите и отглеждането на тютюн, за последните 10-12 години огромно количество хора са напуснали региона. Друг сериозен проблем за областта е инфраструктурата - минаването на коридор 9 - най-дългият транспортен  коридор в Европа, който тръгва от Хелзинки и завършва в Александруполис“, заяви проф. Михайлов и продължи: "Ако видите на какво прилича Маказа, на какво прилича пътят между Хасково и Кърджали, Кърджали няма и околовръстно шосе, ще разберете, че тези хора, които са управлявали последните 12 години, не са направили нищо. Кърджали няма една спортна зала“, каза още той.

По думите на проф. Михайлов в момента светът е затънал в много проблеми, а хората нямат доверие на своите управници. "Тук в България задкулисието употреби и в момента употребява огромни усилия да разцепи българския политически живот, да извади партии-фантоми, да ги пусне на политическата арена, да се провалят само и само да няма съществени промени във всички сфери на социалния, икономическия, политическия живот. На това трябва да сложи край българският народ и българската политическа класа, която е призвана да отговори на изискванията на българската нация“, заяви Георги Михайлов и призова хората да излязат и да гласуват на 2-ри октомври.