Притеснителното е възможността за смяна на мястото на "Има такъв народ“ в нова коалиция – такава с ГЕРБ и ДПС, което ще бъде връщане на ГЕРБ във властта, за което Бойко Борисов се бори с всички сили напоследък. Това каза политологът проф. Мария Пиргова в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ за политическата обстановка у нас. "Той непрекъснато заявява своята вярност към НАТО, САЩ, Европейския съюз. Иска да се изпише от тази гледна точка целия бял, да се забрави построяването на "Турски поток“ и напира към властта“, заяви тя.

И отбеляза, че разривът на отношенията между "Продължаваме промяната“ и "Има такъв народ“ става все по-голям. "Това ще означава, че промените и реформата, макар и доста бавни, съвсем ще спрат и нещата ще се обърнат към статуквото, каквото беше отпреди почти две години, което според мен за България е катастрофално“, добави проф. Пиргова.

Според нея по-различната картина в бъдещия парламент би се начертало с влизането на партията на Стефан Янев и по-нисък резултат. "Има такъв народ“ ще влязе в бъдещото Народно събрание, смята още тя.



Пълния текст на интервюто четете по-късно в раздел "Мнение"