Председателят на Комисията по здравеопазване в 49-ото Народно събрание проф. Костадин Ангелов попита публично: Колко инсулин се внася и колко се изнася въпреки забраните? 

"СЕСПА не работи. Тя е създадена, за да обслужва търговски интереси.

Никой не знае какво се случва в страната. Колко инсулин се внася и колко се изнася (въпреки забраните)?

Знаем само, че повече от 2 години има нужда от нова СЕСПА.

Защо Министерство на здравеопазването продължава да защитава търговските интереси на фирмите, а не на гражданите? Вероятно скоро ще разберем", написа проф. Ангелов в личния си профил във "Фейсбук". 

"Коце, търговията на "промяната" със живота и здравето на хората е непростима! Направете нещо! Изслушайте службите, подайте сигнал на компетентните органи, разобличете ги в медиите...", призова в свой коментар по публикацията на колегата си депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

"Делян Добрев, всичко това съм го направил. Трябва нова СЕСПА, която да следи всеки един лекарствен продукт, всеки един търговец на пазара. Министерство на здравеопазването обаче, нищо не прави по въпроса. Извиняват се, че чакат нотификация на ЗЛПХМ, за да платят на ИО, за да се изгради новата СЕСПА. Дали пак търговците си имат министър, не знам, но знам, че никой в МЗ не защитава интереса на хората", отговори проф. Костадин Ангелов на Делян Добрев в задочния диалог под поста.