Бившият здравен министър Костадин Ангелов изкара факти, които да опровергаят  казаното от Лена Бориславова в "Панорама", видя "Фокус".

"Хронология на изграждането на Ямболската болница:

1. На 08.05.2019 г. с решение на МС (трети кабинет на Бойко Борисов) бяха гласувани 27 млн. лв. за увеличаване капитала на многопрофилната болница "Св. Панталеймон" в Ямбол. С парите ще бъде построена изцяло нова болница, която ще продължи да обслужва 120 000 души.

2. След 12.05.2021 г. настъпи две годишен застой - изграждането беше спряно. Министър на финансите през тези две години беше Асен Василев.

3. През последните 6 месеца изграждането завърши. Предстои обзавеждането и оборудването на болницата.

4. Изведнъж, съвсем изненадващо министърът на финансите Асен Василев, с писмо от 12.03.2024 г. (приложена снимка на писмото) спря процеса по оборудването на болницата в Ямбол.

5. Дори и болницата да бъде изградена, тя не може да започне да работи, заради липсата на Спешно отделение. А това е резултат от провала на проекта за Спешната помощ, провален пак от правителствата след 12.05.2021 г.

Това е цялата истина, а лъжите на Лена Бориславова минават само пред Миро, за да скрием Киро!", написа Костадин Ангелов в личния си профил във Фейсбук.