"БСП има конкретни предложения в своята предизборна платформа. Това са безплатните лекарства за децата до 14-годишна възраст. Ние имаме детайлно разработена програма, която ще представим пред нашите евентуални партньори след изборите. Много ясно заявихме, че мерките в сферата на здравеопазването са далеч от ефективни и хората не са удовлетворени от тези неща.“ Това заяви водачът на "БСП за България“ в 9 МИР Кърджали и втори в листата на 1 МИР Благоевград проф. Георги Михайлов в ефира на БСТВ, съобщават от Българската социалистическа партия.

По отношение на здравеопазването той коментира, че трябва да търсим управленско и законотворческо решение, което обхваща всички сфери. "На първо място това е финансиране и управление на здравната система. Търговските дружества дават само дефицит. Задълженията на здравната система в момента са близо 800 млн. лева. Вижда се, че системата е дебалансирана и определени групи от хора имат чисто лични, а не държавни интереси. Ние може чудесно да уредим здравната система, но е важно и да има кой да работи. Статистиката показва, че имаме достатъчно лекари на глава от населението, но средната възрасат на работещите в системата е много висока. Ние трябва да задържим кадрите със стимулация на тяхното кариерно развитие“, категоричен е водачът на листата в Кърджали за проблемите в здравеопазването и мерките за тяхното решаване.

"В Кърджали и областта, където живеят 150 хиляди души има само 5 болнични лечебни заведения. Тоест, регионалните проблеми трябва да се решават спешно – по отношение на кадрите. Друго важно е реформата в областта на лекарствената политика. Не може да има 10 хиляди населени места без аптечни пунктове. Каква Европа е тази, в която нямаме лесен достъп до лекарства и лечебни заведения?“, обобщи Георги Михайлов част от проблемите на Кърджали и региона.

Като проблеми в страни от здравеопазването той коментира, цялостното обезлюдяване на региона, както с проблемното водоснабдяване. "Ние сме помолили да направим една дискусия в самия град и сме поканили всички партии. Не става дума да си търсим кусури едни на други, а да направим всичко този край да върне своята усмивка“, изтъкна кандидатът за народен представител.

В заключение проф. Георги Михайлов заяви, че хората трябва да гласуват с бюлетина номер 28 по убеждение. "Защото Българската социалистическа партия остана вярна на тях в тежките моменти от нашата история. В моменти на световна политическа криза, военен конфликт и редица други много сериозни кризи. БСП е партията на бъдещето, а тези избори са сражение между миналото и бъдещето. Затова призоваваме всички да гласуват с бюлетина номер 28“, завърши той.