“Хартиената бюлетина е бюлетината на Европейския съюз. Не виждам защо колегите от “Продължаваме промяната" се опитват да отстранят последиците, а не причините. Не може в целия свят да работи хартиената бюлетина, а в България да работи с дефекти. Ами дайте да отстраним дефектите." Това заяви народният представител от “БСП за България" проф. Румен Гечев в предаването “Още от деня" по БНТ. 

“Продължаваме промяната" са едва ли не обидени на БСП, че ние не променихме нашата позиция за смесеното гласуване. Място за обиди няма, тъй като ние пък бяхме доста неприятно изненадани от тяхната за нас напълно неприемлива външна политика, която вече се отразява на икономиката и на други аспекти на обществения живот в България. Но ние сме се събрали не да се сърдим един на друг, а да видим дали имаме допирни точки", коментира още той. 

Проф. Гечев припомни, че БСП вече проведе срещи по бюджета с “Продължаваме промяната" и ГЕРБ и подчерта, че въпреки че по икономическите приоритети има принципни различия, общите неща са повече. “А те са да се опитаме да помогнем на българския бизнес и на българските домакинства в очертаващата се трудна зима, а и в по-дълъг период. Мисля, че можем да изгладим някои различия", посочи той.

“Не сме доволни, защото служебният премиер и финансовият министър поеха ангажимент пред цяла България, че те ще внесат 3 варианта на бюджет в парламента. Тук ще питаме всеки ден служебния кабинет - те излъгаха ли българската общественост и защо не внасят бюджета", каза още социалистът.

Депутатът от левицата заяви, че в бюджетна комисия е изискал от служебния министър на финансите в най-кратък срок да представи тези три варианта на бюджет.

“Изпълнете незабавно закона и внесете бюджет. Това ще улесни нашите разговори в парламента", призова служебния кабинет проф. Румен Гечев.