Моята кандидатура ще даде възможност за един нов тон в политиката. Това заяви кандидатът за премиер, предложен от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски след връчването на първи мандат от президента Румен Радев, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"През последните години съм получавал много покани - едната за работа в чужбина, а другата да вляза в политиката. В момента България е на един кръстопът и има твърде много кризи.  Това трябва да спре. Надявам се, че изборът за мен като личност, която е консенсусна, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща добър диалог с всички партии, ще даде възможност за един нов тон в политиката, защото политическото говорене не води до нищо", изтъкна той. 

Той допълни, че с абсолютно всички ще се търси диалог и всички партии са поканени, ще се търси професионализъм и консенсус.  

"Ще разчитаме повече на професионализъм, на хора, които са отдалечени от партийните структури, които са известни със своята експертиза в различните области", поясни проф. Габровски.

По думите му е важно да се премине от една неефективна конфронтация към диалог и търсене на общи допирни точки.  Той добави, че ги чака много работа, ще се опитат този възел на българската политика не да го разсечат, а да го разплетат.