Искам да накарам хората да използват сивото си вещество. Опитвам се да човъркам там, не да казвам на хората какво да мислят, а да използват мозъка си и да си задават въпроси. Това каза проф. Деси Бошнакова – преподавател по PR в Нов български университет и магистър по театрална режисура, предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Истинското щастие според нея е да знаеш кой си, какво обичаш да правиш и да постигаш всичко с труд. "Щастието не идва в кутия. Важно е човек да е в мир със себе си, да спре да отговаря на чуждите очаквания и всеки да намери сам за себе си кое е нещото, което кара сърцето му да пее. Абсолютно съм убедена, че има хора, за които правенето на пари кара сърцето им да пее, но има и хора, които се чувстват добре, когато се занимават с плодове и зеленчуци в градината. Ок, направете го“, призова тя.  

Важно е да дадем свободата и на хората около себе си да бъдат това, което искат. "Добрият родител е този, който помага на детето да върви по пътя, който то си е избрало, ако не е крив, ако не е потъване надолу“, смята Бошнакова. 

В ръцете ни е да променяме отношението към себе си, към другите и средата около себе си. "Нашият глас не е нищожен, ако ние го използваме. Става нищожен, ако мълчим. Ако попиташ достатъчно голяма група от хора, това, което обобщено те ще ти кажат, е в пъти по-близко до истината, отколкото ако попиташ трима корифеи в областта. На нашите избори групата на хората, които гласуват, не е достатъчно голяма и това изкривява реалността“, коментира Бошнакова.