Качеството на политиците и политиката стана много ниско. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" проф. Антоанета Христова, политически психолог в отговор на въпроса как липсата на критерии в политиката доведе до провокацията "Уморена кака Лена“?

"Ние не можем да се изненадваме на това, което ни се случва и което виждаме всеки божи ден по своята същност нарушение на социалната норма, нарушение ако щете на някаква етика на отношения, и то съвсем основна етика", каза проф. Христова.

Според нея в парламента има хора, които не са готови да бъдат политици и нямат ценностна ориентация.

"Битката с простотия не е от днес. Но по някакъв начин се чувствам в несправедлива ситуация да го коментирам когато знам, че са атакувани жени преди Лена Бориславова, и то по един възможно най-груб начин, че са атакувани ако щете мъже политици, също по един изключително груб, несъществен от политическа гледна точка начин", добави тя.

"В последно време съм все по-убеден привърженик на идеята, че трябва генерално да подходим към технология и прилагането на технология за подобряване на качеството на хората, които са в парламента, а оттам и на политиките", каза в заключение проф. Христова.

Цоня Събчева