Беновска започна разговора с въпрос къде се кандидатира проф. Андрей Чорбанов от ИТН. Проф. Чорбанов отговори, че утре ще стане ясно, досега е бил в 23 МИР, 24 МИР, в София област, Велико Търново. Беновска призова Чорбанов да отвори на случайна страница своята книга, която е донесъл и да зачете. Той пожела да прочете стихотворение от 2006 година, което на шега е написал - “Генетична" - “Проникваш като вирус вътре в мен и искаш да те експресирам, но ще се мъчиш нощ и ден, защото съм имунизиран. Изпращам ти, ей така, на генетичния си код парола и ще научиш всичко на шега. Душата ми пред теб е гола. Не ме променяй. Прочети. Разгледай всичко генетично. Тогава мъничко поспри и виж, че с мен е различно". Беновска коментира, че в това стихотворение Чорбанов смесва любовта с имунологията. Тя сподели, че е чела, че Чорбанов се занимава с актови снимки и street фотография, но не е успяла да намери негови кадри. Той обясни, че е изтрил всичко от интернет пространството, заради политиката и медийните участия. Беновска отбеляза, че проф. Чорбанов има два брака зад себе си, а той добави, че сега е свободен. “Влюбчив ли сте?" попита Беновска, а Чорбанов отговори, че се вълнува от качества, които може да разпознае в една жена. Водещата го попита дали вярва в теорията, че когато видиш някого, веднага знаеш твой ли е, или не, добавя се и миризмата, досегът на кожата. Чорбанов каза, че това е така и смята, че този биологически инстинкт е много важен и не му пасва идеята за натъкмяването между двама души.

Чорбанов сподели, че слуша прогресивен рок, но и всякакви други стилове - от класика до музика от цял свят. Обича да си купува всякакви шапки от различни страни. “Науката е изкуство, предполага едно много широко въображение, предполага една нестандартност, отваряне на страници, на които не е написано абсолютно нищо. Странен съм в научното съсловие. Аз съм странен и покрай поезията. Бях няколко пъти на срещи на поети и писатели и се чувствах странно. Ходя на много фотографски събития. Там е по-добре, като че ли, защото фотографите са най-разнообразни хора като усещания" разказа проф. Чорбанов.

“С кое се харесахте на Слави Трифонов - с артистизма или с науката, или и с двете?" попита Беновска. Проф. Чорбанов изрази надежда да се е харесал с всичко, но най-определяща е била неговата позиция през 2020 година, когато е започнала пандемията - несъгласие с глухото подчинение на всякакви нравоучения от хора, които не би трябвало да ги правят. Беновска го попита дали би станал министър на здравеопазването, а проф. Чорбанов отговори, че не би станал в никакъв случай, защото министърът трябва да е здравен мениджър, да разбира от администрация на здравеопазването, а не просто да е специалист в една област. Проф. Чорбанов сподели, че е имунолог, доктор по биология, съпрезидент на Националното дружество по имунология и ръководител на

департамента по имунология към БАН. Занимава се с ваксина от 1992 година, първите 6 години е произвеждал ваксини в Центъра по заразни болести, а в последствие е започнал да се занимава с нови генерации ваксини, автоимунитет, проблеми на алергии, туморна имунология и т.н. “Ние създадохме ваксина, текат патентни дейности по темата. Идеята за ваксина за ковид беше ясно, че няма как да бъде използвана в пандемията, защото преминава едни дълги етапи на тестване. Този прототип, който създадохме, може да бъде използван за всякакви други патенти" обясни проф. Чорбанов. Беновска пожела да изгледат позицията на един румънски депутат, който е дал Урсула фон дер Лайен на Лаура Кьовеши, европейския прокурор.

Румънският евродепутат Кристиан Тереш заяви от трибуната на ЕП:

Кристиан Тереш: Господин президент, драги колеги! Урсула фон дер Лайен трябва незабавно и безусловно да подаде оставка от своята позиция на президент на ЕК! Поради факта, че нейните действия, в момента, са криминално разследвани от Европейската прокуратура. Европейската прокуратура съобщи преди няколко дни, че: разследва начина, по който са били подписани договорите между ЕК и производителите на ваксини. И това е, което Сметната палата, току-що, заяви в доклад, публикуван преди няколко дни. Комисията е подписала до ноември 2021 г. договори за 71 милиарда евро от името на държавите- членки за закупуването на 4,6 милиарда от дозите за COVID-19 ваксини. Това означава, че: е купила по 10 дози за всеки гражданин на ЕС - въз основа на договори, които никога не са били осветлени публично. Ето така беше пуснат публично договора, който е подписала с тези фармацевтични компании. / б.р. - целият заличен/. Как е възможно това в ЕС, който се нарича прозрачен с начина, по който използва парите на хората?! Затова питам, отново и призовавам, отново, за незабавно и безусловно подаване на оставката ѝ! Благодаря!

“Моето 10-членно семейство не е ваксинирано. 10 х 10 – 100 ваксини са наши, по 57 евро ги осреднявам. Това са наши пари, които са отишли кой знае къде. Тези ваксини дали са произведени изобщо, или е злоупотребено с тях като са били изхвърлени?" попита Беновска. Проф. Чорбанов каза, че има 4 групи хора свързани с ваксините - разработчици, производители, продавачи, ползватели, а в изявлението на Тереш става въпрос за производителите и продавачите. “Понятието “ваксина" предполага строги правила и най-вече недопускане на заразяване и разпространение на заразяването. Тъй като този продукт, който се ползваше масово в целия свят не предотвратява заболяването и не спира разпространението - не е ваксина и оттам отпаднаха всички мерки, които бяха наложени и в момента текат хиляди дела за компенсации. Това, на което бяхме свидетели и срещу което реагираме - закупихме 16 млн, договор с правителството на ГЕРБ и това предполагаше цялото население в България да бъде ваксинирано по 3 пъти, което беше безумно" коментира проф. Чорбанов.

Беновска пожела да изгледат клип от 48 НС с Тошко Йорданов, който излиза с тениска Харвард.

Беновска подари на проф. Чорбанов трофейна тениска Харвард и попита професора дали е червена ябълка в науката, а той отговори, че се надява да е така, а в политиката е по-скоро зелена.

“Референдумът - основният жалон на новото надграждане, след като свалихте правителството на Промяната. Дали президентската република е подходяща за България?" попита Беновска. “Дълго време гледахме консолидацията на трите власти, чисто партийна консолидация по времето на ГЕРБ, но когато ние бяхме в политиката, отвътре се вижда много по-ясно. Трябва да има много категорично разделение на властите и президентската република е начин това да се случи" каза проф. Чорбанов. Беновска припомни, че Филип Станев е бил в студиото преди няколко седмици и е носил подписка за референдума, на която Беновска се е подписала, а и е поканила Александър Сиди също да се подпише в ефир.

“Пак ще се срещнем след няма 2 години с ПП. Какво ще правите с тези момчета?" попита Беновска. Проф. Чорбанов сподели, че е бил безкрайно разочарован, защото е доверчив по натура и вярва на казаното от хората, но човек трябва да вижда реалността и противоречията с декларации, договори, споразумения. “Ние се разбрахме и сложихме подписите под тези споразумения, под този кодекс, имаше фиксирани неща, планове, срокове. Имаше много неща, които не се случиха" коментира още той.

Беновска пожела да видят какво казва Асен Василев за майка си и жените и какво запява в интервю за “Беновска пита".

“Умилително беше, насълзиха ми се очите, признавам си" каза проф. Чорбанов. Беновска го попита дали за финал може да запее нещо. Чорбанов сподели, че пее много често на караоке и ще го направи довечера. Беновска подари на проф. Чорбанов своята книга с интервюто ѝ с Ахмед Доган от 1991 година.