Продължават десетки пияни водачи да сядат зад волана, става ясно от междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, става ясно от информацията, предоставена то МВР.

В рамките на изминалия ден са установени общо 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 8 души, а петима са отказали да бъдат тествани.

Проверени са 8539 моторни превозни средства в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11046 водачи и пътници. Съставени са 2329 фиша и 525 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 

От обобщените данни по метода "линеен контрол“ са проверени 2095 МПС и 2270 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 638 фиша и 93 АУАН. Установени са двама водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама – с над 1,2 промила. Петима шофьори са засечени зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16 часа.