"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще влязат в зала, ако бъде оттеглен законопроектът за промените в Изборния кодекс. Това обявиха на брифинг в Народното събрание лидерите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" Кирил Петков и Асен Василев, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Ако "хартиената коалиция" оттегли среднощните си безумия, ние още днес ще влезем в зала. Още днес могат да изтеглят совите предложения и заедно с обществените организации можем да стартираме този дебат заедно", заяви Кирил Петков.

Лидерът на ДБ каза, че се предлага диалог, след като законопроектът за промените в Изборния кодекс е бил докаран до процедурна необратимост. 

"Предлага се диалог, но се предлага диалог, след като законопроектът, който въвежда абсолютно безумие, беше докаран до точка на процедурна необратимост. Ние сме готови да водим сериозен разговор, защото тук става въпрос за две много важни ценности. Едната ценност е доверието в изборния процес, което след множество безотговорни приказки беше взривено, и доверието във възможността в това законодателно събрание да се прави законодателство", категоричен бе Христо Иванов.