Продължава поетапният ремонт на още 30 км от път I-8 Пловдив – Свиленград в участъка Садово - Поповица - Първомай - Бяла река. През август т. г. работата стартира в 11,6-километровия участък Пловдив – Садово. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Асфалтовите дейности в отсечката са завършени, предстои да се положи хоризонталната маркировка. От утре започват следващите етапи от ремонта на първокласния път. Ще се работи едновременно в участъците Садово - Поповица, Поповица - Първомай и Първомай - Бяла река. По време на строителните дейности движението в отсечките ще бъде ограничено и трафикът ще преминава по обходни маршрути.

Обходният маршрут на 8,9 км отсечка от Садово до Поповица е по общинската пътна мрежа: с. Поповица – с. Селци – с. Богданица – с. Болярци – с. Караджалово – с Катуница – с. Ягодово.

За 11,9 км отсечка от Поповица до кв. "Дебър“ на гр. Първомай са предвидени следните обходни маршрути:

· в посока Хасково лекият и товарният трафик ще преминава през: Поповица – Милево – Мирово – Чирпан – Ценово – Димитровград – Хасково;

· в посока Пловдив обходният маршрут е както следва:

- за товарния трафик е: Хасково – АМ "Марица“;

- за лекия трафик е: Хасково – Първомай – Градина – АМ "Тракия“.

За ремонта на 9,3 км участък от кв. "Дебър“, през с. Бяла река до границата със съседната област Хасково лекият и товарният трафик ще се пренасочват по следните обходни маршрути:

· в посока Хасково през Поповица – Милево – Мирово – Чирпан – Ценово – Димитровград – Хасково;

· в посока Пловдив през Хасково – АМ "Марица“ – Плодовитово – Милево – Поповица.

Проектът за ремонт на трите отсечки включва подобряване на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, нова маркировка и ограничителни системи. Срокът за завършване на дейностите е до края на ноември т. г.

Агенция "Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.