Продължава напрежението в столичен мол, намиращ се на бул. "Черни връх“, където се провежда конференция за еврото, предаде репортер на Агенция "Фокус".

На място има служители на реда, които уточниха, че  е получен сигнал на телефон 112 за грубо нарушение на обществения ред на територията на мола. Гражданите заявиха, че са се събрали на спонтанен принцип, но сред тях има и такива, които се самоопределят за симпатизанти на "Възраждане". Чуват се  скандирания "искаме си лева", "не" на еврото" и "предатели". 

Те недоволстват, че не са допуснати до самата конференция. И изразяват своите притеснения, че ще бъдат изкарани само положителните страни по отношение на еврото, а има рискове, за които не се говори.  Според събралите се България не е готова да влезе в еврозоната. 

"Как ще бъдат разпределени загубите на централните банки?", "Колко ви платиха", това са част от въпросите, които задават недоволните. 

Припомняме, че там се провежда конференция "България в еврозоната – предимства и възможности". Форумът събира министри, представители на бизнеса, на банковия и финансовия сектор от страната и чужбина, организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Дир.бг и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.