Няма драстично прекрояване на Изборния кодекс. С предложението за хартиената бюлетина БСП просто дава право на избор. Това заяви преди заседанието на НС Христо Проданов от ПГ на левицата, предават от БНТ.

"БСП има едно единствено предложение - да се даде възможност на хората, които се притесняват и страхуват да гласуват с машина, да имат възможност да го направят на хартия, което не отменя гласуването с машини. Всеки, който го прави, може да продължи. Не предлагаме нищо по-различно от това, което предложихме в миналото НС. Ние просто даваме право на избор", каза Проданов.

"Аз съм от хората, които не вярват, че флашките и машините са манипулирани, но тази истерия, която виждам в лицето на ПП и ДБ все повече започвам да се съмнявам, че тези които казват, че машинният вот е манипулиран - започвам да се замислям и аз в тази посока", допълни обаче той.

Проданов е категоричен, че не може да се говори за "хартиена коалиция". По думите му за коалиция може да се говори за решението за оръжия за Украйна, за закупуването на самолети, но не и за Изборния кодекс.