Атлантическият съвет на България (АСБ) се обръща с призив към всички  български граждани да изпратят на Украйна стари мобилни телефони, таблети и компютри.

"Войната в Украйна навлиза в решителна фаза Путин вкарва в боя всяка техника, която се движи и всеки мъж годен да воюва, за да постигне някакъв успех, с който да принуди Украйна да преговаря и да отстъпи завладените от Русия украински територии".

"Украинската армия (ВСУ) използва инженерните гении на своя народ. В домовете на хиляди украинци, в малки цехове и заводи, се произвеждат дронове и различни приспособления към тях, които оказват смразяващ и смазващ ефект върху агресора на бойното поле".

"Частите от тях ще бъдат използвани за изработка на нови дронове, за отблъскване на нашественика. Молим, дарителите да маркират работещи/неработещи телефони и таблети. Лаптопите трябва да могат да работят и да поддържат минимум операционна система Windows 10".

"Всяка наша малка помощ ще е безценна за героичния украински народ. Всеки изпратен от нас стар телефон, таблет или компютър приближават победата и мира", допълват от Съвета. 

Техниката изпращайте на адрес:

Спиди офис 345 София, Студентски град, срещу бл. 34а.

Получател: Диман Георгиев, тел: 0886 000 933