На 19-ти октомври имах рожден ден и се чух с Виолета, която каза, че много ме обича. Имахме навика да се събираме с приятелки на рождения ми ден, но на следващия ден тя не вдигна телефона, което е необичайно за нея. Не съм влизала вътре, но бях отвън, когато я откриха. Това заяви пред съда 69-годишна приятелка на убитата актриса Виолета Донева, преде репортер на "Фокус".

Според Борислава Жекова Донева е обожавала внучката си. "Боготвореше я. Ивета също обичаше баба си, бяха в много близки и топли отношения. Виолета споделяше последните седмици, че Ивет е намушкала с нож приятеля си Виктор. Знаеше, че ползва наркотици, но казваше, че трябва да помогне на това дете, да го спаси, за да тръгне по своя път. С Виолета можеше да се говори за всичко", сподели нейната близка приятелка.

По думите й Виолета Донева редовно е помагала финансово на внучката си Ивет, а според свидетели след смъртта на съпруга си актрисата е станала много по-затворена.

Марта Кръстева  също потвърди, че Виолета Донева е имала много топли чувства към своята внучка. Марта е била добра приятелка на актрисата. 

Виолета Донева описвала Ивет като талантлива, умна, възлагала й огромни надежди.