Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност служител на ГД "Борба с организираната престъпност“ - МВР за шофиране след употреба на наркотични вещества. Мъжът е на 36 години. Той се е опитал да заблуди проверяващите полицаи като се е представил за служител на Дирекция вътрешна сигурност, съобщиха на брифинг от прокуратурата.

Според служителите, които са го спрели за проверка, той е бил в силно неадекватно състояние и е застрашавал останалите участници в движението.

На 07.10.2022 г. около 23:00 часа на АМ "Тракия“ на отбивката на село "Лозен“, обвиняемият Б.М. е шофирал лек автомобил марка "Ауди“ след употреба на амфетамин, установен с "Дръг тест 5000“.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание от 1 до 3 години "лишаване от свобода“.

Предвид възможността Б.М. да се укрие или да извърши друго престъпление, дежурен прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия.