Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Карлово ще се предоставят средства за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: "Реконструкция на ул. "Индустриална" - участък от км. 0+021,06 до км. 1 + 516,15" (част от ПИ 505.9501 и ПИ 505.9502 по КККР на гр. Карлово), гр. Карлово.

Реконструкцията на улицата ще доведе до подобряването на транспортните и икономически връзки на всички икономически оператори, развиващи дейността си на територията на Индустриална зона - Карлово. Реконструираната улица "Индустриална" ще облекчи натовареното движение и ще подобри транспортното обслужване с цел повишаване качеството на транспортните комуникации.

Като следствие от това ще се постигне икономически, екологичен и социален ефект за индустриалната зона на града като цяло. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Карлово.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект "Диверсификация на съществуващото предприятие на "Ди Би Карго България" ЕООД", гр. Карлово на "Ди Би Карго България" ЕООД.