Президентът Румен Радев определи за служебен министър-председател Димитър Главчев и му връчи папката, предаде репортер на "Фокус"

Той го помоли да се стреми да направи политически неутрален кабинет, като му даде срок до 7 дни. 

Радев обясни, че единствено Главчев е приел да се нагърби, с чувство за дълг, да се заеме с тази важна за страната ни мисия.

Президентът сподели още, че "партиите ни, които не успяха да ни осигурят стабилно управление, успяха да постигнат една от съкровените си цели, като ограничат максимално президентските правомощия, чисто механично, без да отчетат, че да се нагърбиш с управлението на страната при една политическа криза, не е необходимо само да смениш офиса си, а да имаш вътрешна психическа нагласа и готовност за тази трудна задача". 

Румен Радев заяви твърди, че няма да се намесва по никакъв начин при избора на кабинет, който да е напълно неутрален.

Президентът не пропусна да изтъкне някои от положителните неща, които е направил служебният кабинет на Гълъб Донев, като изброи някои от тях, които в последствие са се оказали изключително важни за страната ни. 

На свой ред Димитър Главчев обеща, че ще предложи състав на правителство, отдалечено от всички политически сили, състав от експерти, неопетнени и некорумпирани, и с добро име в обществото.