Президентът Румен Радев обяви, че на 15 май ще връчи първия проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на "Фокус"

Народното събрание трябва да осъзнае огромната си роля - и приемането на бюджета, и най-важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, призова държавният глава.

"Изглежда, че искат да вържат ръцете на служебния кабинет и да оставят държавата, и хората без бюджет, което е безотговорно", изтъкна още Радев.

"Обяснението е, че интересите на държавата са подчинени на интересите на партиите", посочи Радев и отрече, че е казвал на консултациите с "Продължаваме промяната - Демократична България", че това Народно събрание ще продължи да работи поне до 15 юни.

"Измина цял месец от свикването на НС и не е произвело никакъв отговор. Безотговорно е политиците да говорят за нови избори, при положение че не са изпълнили обещанията пред избирателите си", коментира Радев. 

Припомняме, че първата политическа сила ГЕРБ-СДС проведе срещи с всички партии, които влизат в следващия парламент - ПП-ДБ, ДПС, БСП, "Възраждане" и ИТН.