Притеснява ме, че парламент с критично ниско, рекордно ниско, гражданско представителство и с още по-ниско обществено доверие изобщо посяга към Конституцията. Мисля, че това не е нормално. Така президентът Румен Радев коментира приетите на първо четене промени в основния закон на страната преди дни, предаде репортер на "Фокус".

"Парламентът има критично важни въпроси, по които трябва да се съсредоточи и не трябва да оставя впечатление, че основният закон в държавата се използва като параван за прикритие за съществуване на тази коалиция", заяви Радев.

"Аз в такъв парламент не мога да внеса предложение за Конституция", категоричен е той относно свое предложение на основен закон на Републиката.

Държавният глава е в Ниш, където заедно със сръбския и азербайджанския си колега откриха газовия интерконектор между България и Сърбия.

"Ние с нашата активна политика променяме енергийната карта на Европа. Това не е просто интерконектор. Това е символ на нашите нараснали технически възможности. Това е израз на нашата воля с общи усилия да допринасяме за много по-сигурни, много по-диверсифицирани доставки както за България, така и за всички наши партньори и съюзници", посочи президентът.