Едно от най-големите предизвикателства пред нас като общество е да се проведат не само честни и прозрачни избори, но и да се постигне избирателна активност, която да даде легитимност на новият парламент да излъчи стабилно и устойчиво правителство. Това каза президентът Румен Радев от Севлиево, където по време на брифинг коментира актуалните политически теми, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Президентът посочи, че и служебният кабинет и Централната избирателна комисия правят всичко възможно да се повиши доверието в изборния процес.

"За избирателната активност е критично важно поведението на партиите в тази кампания. За мен това поведение на партиите трябва да насърчава гражданското участие, а не да отблъсква хората. Не личните нападки, не демагогията, а представянето и обединяването около решенията, които да ни изведат от кризата и които да работят за модерното развитие на България, именно те създадат условията да се формира стабилно управленско мнозинство и съответно устойчиво правителство", заяви той.

Нели СТАВРЕВА