Нека да е ясно, че докато има служебно правителство, няма да има ограничение на потреблението на ток. Това каза пред журналисти държавният глава Румен Радев, предаде репортер на Агенция "Фокус". "България е производител на електрическа енергия, България е износител и българите няма да стоят на тъмно", бе категоричен той. 

За обсъждания таван той коментира, че в момента Европа се опитва да предотврати социалното напрежение. "Да си гарантира политическо спокойствие чрез жертването на пазарните механизми чрез въвеждане на мерки, които са ни познати от по-далечно минало. И с огромни компенсации, които за тази зима явно ще бъдат добре дошли за европейките граждани, но са с непредвидими последици за пазара, за европейската икономика и нейната конкурентоспособност. Защото те ще останат да тегнат на следващите правителства и поколения", коментира той. 

Основната задача на служебното правителство не е да ограничава потреблението и производството, което е сигурен път на стагнация и забавяне на икономическия растеж. "Основната задача е да търси най-евтините суровини независимо откъде", каза още той.