Ангел Марин е заслужил офицер и държавник, посветил без колебание и без остатък професионалния и житейския си път на България. Това заяви в съболезнования до близките на ген. Ангел Марин държавният глава Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова присъства днес в Батак на траурната церемония по повод кончината на вицепрезидента на Република България в периода 2002-2012 г.

"Генерал Марин изпълняваше своя дълг с чест и отговорност, с всеотдайност и неподправено родолюбие, отстоявайки интересите на българския народ“, подчертава президентът Радев. Държавният глава откроява важния принос на Ангел Марин за изграждането и развитието на президентската институция и за утвърждаването на нейния обществен авторитет.

"Не на последно място ще запомним генерал Ангел Марин и със силното му чувство за справедливост и лично достойнство, с пословичните му скромност и човечност. До последните си дни той остана верен на своите принципи, не спестяваше критиките си и отстояваше активно значими за обществото ни каузи“, заявява още държавният глава.

На траурната церемония в Батак присъстваха президентът в периода 2002-2012 г. Георги Първанов, народни представители, кметове и представители на местното самоуправление и много граждани, съобщиха от прессекретариата.