На 29 май Софийската районна прокуратура се е самосезирала след разпространена информация в медиите за принуждаване и заплахи и използването на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, от Петьо Петров, известен като Петьо-Еврото, съобщава bTV.

Престъпленията по Наказателния кодекс са извършвани от 2018 г. до 29 май 2023 г.

По досъдебното производство Петьо Петров е привлечен към наказателна отговорност, но постановлението за привличане към момента не му е предявено, тъй като въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия, местонахождението му не е установено. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване, посочват от пресцентъра на прокуратурата.

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели.

В случай че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени дали са налице основания за привличане към наказателна отговорност на други лица.

Разследването по случая продължава.