При мен няма инфомация, която да е притеснителна. Това каза министър-председателят Стефан Янев пред журналисти в Народното събрание във връзка с проверка на КПКОНПИ в Министерство на здравеопазването, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"В Здравното министерство имат повече информация. Подробностите ги има там", каза още Стефан Янев.

На въпрос дали е сигурен като премиер, че Здравно министерство не е нарушило правила в тази деликатна тема, той отговори, че това е деликатен въпрос и че не е разследващ орган. "Не съм сигурен, докато всякакъв вид спекулации не се докажат по един или друг начин", заяви още Стефан Янев.

Премиерът отговори дали е получавал покана за поста министър на отбраната в редовно правителство. "Това е една хипотеза, която вече е медийно известна. Нека да кажа, че съм имал предварителен разговор, но дали тази хипотеза ще се развие по начина, който казвате, зависи първо от коалицията да се направи споразумението.

След това в личен план ще исакам да се запозная с това споразумение и да съм наясно какви ангажименти поемам. Така че възможно е, но нека да видим развитието и да оставим спокойно партиите да си направят споразумението и техния план за действие. Ако вече съм част от този кабинет, ще говорим допълнително", допълни още Стефан Янев.

Той каза, че по-скоро новото правителство може да разчита на него като министър на отбраната, но това зависи от ангажиментите, разписани в този сектор.

Деница КИТАНОВА