Когато тръгнахме по площадите, ние обещахме нулева толерантност към корупцията. През последните няколко месеца непрекъснато се опитвахме да стигнем до това обещание, но Законът за Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се бавеше шест месеца, Законът за правосъдната система и за нейната промяна се бавеше, Законът за европейския прокурор се бавеше и винаги от няколкото човека от "Има такъв народ“. Това обяви на извънреден брифинг в зала "Изток“ на Народното събрание премиерът Кирил Петков и съпредседател на "Продължаваме Промяната“, предаде БТА.

Днес стана ясно, че този вододел, за който говорихме, е тук – вододелът между завзетата държава от мафията и България на свободните хора, на хората, които виждат едно добро бъдеще за децата си, България на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях, заяви министър-председателят.

Той благодари за смелостта на спортния министър в оставка Радостин Василев и депутатите от ИТН, които по-рано днес на пресконференция обявиха, че напускат партията на Слави Трифонов. Това са петимата депутати Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков и Светлин Стоянов.