"Пазарът на труда в България трябва да гледа на "битката за таланти" като на най-желаната свръхпечалба, каза премиерът Гълъб Донев при откриването на шестото издание на международния форум "Битката за талантите". Събитието събра днес в София част от утвърдените имена от сферата на мениджмънта, човешките ресурси, връзките с обществеността и комуникациите, информира правителствената информационна служба.

Премиерът Гълъб Донев изтъкна, че талантливите хора не търсят само високо възнаграждение за своя труд, който се отличава с качество, прецизност и новаторски дух, но също така за тях са важни грижата и вниманието в работната среда.

Министър-председателят отбеляза още, че невинаги на талантите се гледа с добро око и разбиране, защото това са хора, които отхвърлят старите модели, търсят нови посоки и са перфекционисти.

"Заедно с това талантите променят атмосферата за работа, зареждат я с магнетизма на предизвикателството да си сред най-добрите", посочи премиерът Донев и акцентира върху високите резултати, които една компания може да постигне благодарение на работещите в нея даровити хора.

Премиерът поздрави експертите в бранша за смелостта да бъдат гласа на талантливите служители на пазар на труда, който страда от липса на кадри, и за умението им като "специалисти по талантите“ да дирижират работната среда в съзвучие със заложбите на служителите и работниците.

"Разчитам на всеки от вас да променя нагласите към талантливите хора в България. Те заслужават нашите аплодисменти и внимание", добави министър-председателят.

Донев отбеляза факта, че миналогодишното издание на форума се е състояло през месец декември и отново в навечерието на избор на редовно правителство. "Декември се очертава като период в годината, когато битката за хора с талант за управление на държавата е особено оспорвана", добави още министър-председателят Гълъб Донев.