Политическата ситуация в страната става все по-динамична. През уикенда имаше нови развития по преговорния процес между двете основни парламентарно представени сили. За да ни информира по темата, в "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“ гостува политическият репортер на "Фокус“ Самуил Иванов.

В петък Мария Габриел обяви, че се водят нови разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. В събота депутатът Манол Пейков, който е в Япония, написа пост във Фейсбук, от който заяви, че до 24 ч трябва да бъде в България. Това настрои гилдията, че вероятно ще се гласува правителство, даде подробности Иванов.

"В неделя сутрин излезе информацията, че и двете страни са се разбрали и дори имаше имена на министри. Внезапно следобед в същия ден ГЕРБ-СДС излезе с декларация, че Мария Габриел оттегля своята кандидатура за министър-председател и че отиваме на избори“, заяви още Иванов.

"По-късно вечерта премиерът Денков в ефира на националната телевизия призова Габриел да не се оттегля и ротацията да се състои, като се сменят само позициите на двамата – той да стане министър на образованието, а тя – премиер. Още очакваме реакциите на Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов. Няма и отговор от ГЕРБ-СДС относно предложението на Денков“, обобщи ситуацията Самуил Иванов и изрази очакване в най-скоро време двете формации да направят официални коментари.