Предстоящи събития в София и страната, подготвени от Агенция "Фокус":

 ***

София.

В 9.00 часа започва първото пленарно заседание на Народното събрание за годината.

***

София.

От 10.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на молебен в храм "Света Неделя“ по повод освобождението на София от османско робство.

По-късно вицепрезидентът ще поднесе цветя на Паметника на българския опълченец.

***

София.

От 10.00 часа правителството ще проведе редовно заседание.

***

София.

Столична община ще отбележи 145 г. от освобождението на София от османско владичество.

- От 10.00 часа в храм "Света Неделя“ ще бъде отслужен благодарствен молебен в памет на загиналите воини.

- От 11.00 до 13.00 часа ще бъдат разположени почетни часови от Националната гвардейска част пред Паметника на Българските опълченци.

- В Галерия на открито в Градската градина ще бъде представена изложбата "Една млада столица пътува по света“.

***

София.

От 10.30 часа Иван Таков и представители на ИБ на БСП София ще поднесат венци и цветя в знак на признателност пред паметника на "Цар Освободител“.

От 11.00 часа Иван Таков ще произнесе слово пред Паметника на Българския опълченец по повод 145 години от Освобождението на София. Ще бъдат поднесени венци и цветя.

***

София.

От 11.00 часа в БТА-София Институтът по пътна безопасност ще представи Доклад за състоянието на автомагистралите в България.

***

Видин.

От 07.30 часа Окръжна прокуратура Видин ще проведе съвместен брифинг с органите на полицията по повод водено досъдебно производство за смъртта на мъж в с. Гъмзово. Информацията ще бъде предоставена от прокурор Владислав Влашев, говорител на Окръжна прокуратура Видин и старши комисар Петър Коцин, директор на ОДМВР-Видин.

***

Дупница.

От 11.00 часа на паметната плоча пред Дома на техниката ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите преди 79 години при бомбардировките над Дупница.  

***

Сливен.

Започват планираните стрелби на огневи комплекс "Батмиш“.

***

Шумен.

От 12.00 часа ще се проведе пресконференция по проекта на община Шумен "Енергийна ефективност в сгради“. Проектът е за подобряване енергийната ефективност на сградите на Девето основно училище в кв. Дивдядово, и на основно училище "П. Волов“ в с. Мадара.