Предстоящи събития за 17 октомври, изготвени от Агенция "Фокус“

***

Ново село.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети учебен полигон "Ново село“.Държавният глава ще участва в официалната церемония по поемане на ролята на Рамкова държава от Италия за бойната група на територията на България в контекста на усилените мерки за бдителност в рамките на НАТО.

***

София.

От  09.30 часа във Френския институт в България, София, пл. Славейков, 3 сдружение "Лекари на света" съвместно с Европейската антибедност мрежа организира конференция по повод Международния ден за изкореняване на бедността с подкрепата на Посолството на Франция в България.  

***

София.

От 10.00 до 12.00 часа в зала Кеплер в Launchee на партерния етаж на ЦУМ, ще бъдат представени резултатите от шестото проучване за свободата на словото в страната, направено от АЕЖ-България и осъществено с финансовата подкрепа на Посолството на Кралство Нидерландия в България.

***

София.

От 12.30 часа в централата на КНСБ на пл. "Македония“ 1, ет. 2, зала "Европа“, ще се проведе международна Заключителна конференция по проект, осъществяван от КНСБ и БСК с Норвежката конфедерация на профсъюзите LO и Конфедерация на норвежките предприятия NHO – 2019/101835 "Отговорен социален диалог за достоен живот" (Re-dial). Проектът е с фокус върху успешните практики за социално партньорство, организиране, привличане, колективно трудово договаряне, дигитална и зелена трансформация.

***

София.

От 14.00 и 14.30 часа  са насрочени заседания на Съдийската колегия на ВСС, във връзка с възстановяване на длъжност на членовете, на основание чл. 28, ал. 1 от ЗСВ.

***

София.

От 16.00 часа в градина "Кристал", ще се състои откриването на фотоизложбата "Хората на Будапеща и София". Събитието е по случай Деня на българо-унгарското приятелство - 19 октомври

 ***

София.

От 18.00 часа в Дома на киното ще бъде отбелязан 100-годишния юбилей на големия български писател, киносценарист, хуманист и общественик Анжел Вагенщайн.

***

Асеновград.

От 10.00 часа министърът на земеделието Явор Гечев ще открие нов административен център на Общинска служба "Земеделие“ (ОСЗ)-Асеновград, обслужваща и община Лъки.

Събитието ще се състои пред новия център на ОСЗ, намиращ се в Асеновград, ул. Цар Иван Асен II №9, А, партер.

***

Бургас.

От 11.00 часа кметът  на Бургас Димитър Николов ще открие чисто новата сграда на филиала на детска градина "Синчец“ в кв. "Горно Езерово“. С откриването на новата градина ще бъдат разкрити 2 градински групи с общ капацитет за прием над 50 деца в тях.

***

Бургас.

От 18.00 часа в в бургаската галерия "Петко Задгорски" ще бъде представена изложбата "Интимно", в която са селектирани творби на едни от най-изтъкнатите български живописци - Йордан Кисьов, Димитър Казаков-Нерон, Янаки Манасиев, Светлин Русев, Георги Божилов-Слона, Янаки Кавръков, Александър Петров-Лавандулата, Валентин Колев, Наум Хаджимладенови др.

***

Варна.

От 10.00 часа в зала "Аула“ на ИУ – Варна, ще бъде открит Дълбоко технологичен иновационен порт Варна (Varna Deep Tech Innovation Port), насочен към създаване и развитие на устойчиви технологични иновации.

***

Варна.

От 12.00 часа в зала 205, ет. 2 в Ректората на Икономически университет-Варна, министърът на туризма д-р Илин Димитров и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще дадат съвместен брифинг за медиите.

***

Видин.

От 12.00 часа на Колодрума в град Видин ще се състои официалното откриване на миникомплекса по футбол, изграден от Българския футболен съюз (БФС) по програмата на FIFA "FORWARD" за развитие на масовия футбол. Очаква се на събитието да присъстват президентът на БФС Борислав Михайлов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов и други официални лица. 

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще поднесе приветствие.

***

Разград.

От 17.30 часа в ХГ“Проф. Илия Петров“, ще се състои представяне на книгата "Николай Антонов – Таланта. По виража" .

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“, ще се състои представяне на Денчо Славов и неговия роман "Краят на светлината"(2021 г.).

***

Хасково.

От 14.00 часа в залата на 2 етаж на Община Хасково ще се проведе пресконференция по проект "Подай ръка на нашите деца". 

***

Хасково.

От 14.30 часа в залата на 2 етаж на Община Хасково, ще се проведе пресконференция по повод 47-мото издание на Музикални дни "Проф.Недялка Симеонова" и Международен конкурс за млади цигулари "Проф. Недялка Симеонова". 

***

Хасково.

От 18.00 часа в ХГ "Ат. Шаренков“, ще бъде открита ретроспективна изложба на фотографа Илия Мирчев" - Отвъд безкрая"

***

Хасково.

От 19.00 часа в ОНЧ "Заря-1858“, ще бъде представен Комедиен спектакъл на Михаил Билалов - Бум Бум: Еволюция на престъпното мислене“